Mijn naam is Petra van Bree. Ik ben geboren in 1967 en ben een echte creatieveling en autodidact. Ik hou er van om van niets iets te maken.

Na het voortgezet onderwijs heb ik een opleiding gevolgd van 2 jaar voor fashion design. Daarna ben ik totaal iets anders gaan doen. In de schoenindustrie. Totdat mijn kinderen geboren werden. De keuze om thuis te blijven voor de kinderen was voor mij snel gemaakt.

Tijdens hun basisschoolperiode begon de creativiteit weer de overhand te krijgen en hielp ik mee met de creamiddagen op school. Daar begon ook het idee voor workshops vorm te krijgen. Thuis maakte ik met name sieraden. En besloot ik hier ook workshops te geven.

Want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik kreeg toen de kans iets voor mezelf te beginnen.

Dat  heeft geresulteert in mijn twee websites voor bruidssieraden/accessoires en creatieve kinderworkshops. Hierin wil ik uniek zijn. Net even anders dan anders. Soms is het pittig om met twee verschillende dingen bezig te zijn maar uiteindelijk draait het toch bij allebei om de creativiteit.

Voor de bruidssieraden/accessoires en jurken maak ik dan ook maar 1 exemplaar van elke creatie. One of a kind! De bruid is dan ook uniek!

Ik heb er bewust gekozen om niet met stoffen te werken zoals andere designers/couturiers voor de kleding want ik blijf bij mijn concept om uniek te willen blijven. Mijn assortiment is dan ook niet groot. Dat kan ook niet omdat als van mijn hand komt.

Durf jij het aan?